New York (CNN Business) Bitcoin is de afgelopen 12 maanden met meer dan 260% gestegen – een geweldige rit – maar het bezit van het actief is beladen met risico’s, waaronder wilde schommelingen in de prijzen van cryptocurrency. Maar er zijn verschillende manieren waarop investeerders een deel van de bitcoin-boom kunnen krijgen zonder rechtstreeks in bitcoin te investeren.

Verschillende bedrijven die de stijging van bitcoin verzilveren, worden openbaar verhandeld, waaronder Galaxy Digital (BRPHF), het cryptocurrency-investeringsbedrijf gerund door bitcoin-bull Mike Novogratz, een top bitcoin-bank genaamd Silvergate (SI) en bitcoin-mijnbouwbedrijf Riot Blockchain (RIOT). Beleggers die blootstelling aan bitcoin willen, kunnen ook de populaire Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) kopen.

Er is ook veel opwinding over een aanstaande IPO: Coinbase, een top bitcoin-uitwisseling, zal later dit jaar openbaar worden gemaakt. En veel meer gevestigde bedrijven, zoals PayPal, profiteren van de bitcoin-hobbel.

“Er zijn manieren om blootstelling aan bitcoin te krijgen zonder bitcoin te bezitten”, zegt Daniel Polotsky, CEO en oprichter van CoinFlip, een bitcoin-geldautomaat waarmee gebruikers cryptocurrencies met contant geld kunnen kopen. beste app om crypto te kopen tips online te vinden.

Zeker, cryptogerelateerde aandelen kunnen volatiel zijn ondanks de dramatische toename van de vraag naar bitcoin in het afgelopen jaar.

Eerder deze week maakte Janet Yellen – de keuze van president Joe Biden voor minister van Financiën – bijvoorbeeld sceptische opmerkingen over cryptocurrencies en veroorzaakte een nieuwe uitverkoop. Dat komt kort nadat een strateeg bij Bank of America bitcoin-euforie “de moeder van alle bubbels” noemde. En er zijn recente verhalen dat investeerders hun wachtwoorden voor cryptoportefeuilles zijn kwijtgeraakt, waardoor ze geen toegang meer hebben tot hun bitcoin.

Banken en andere financiële bedrijven profiteren van de opkomst van bitcoin

Bitcoin-gerelateerde aandelen zijn ook onvoorspelbaar en kunnen soms zelfs op goed nieuws dalen. Dat komt omdat hun prijzen zo nauw verbonden zijn met bitcoin-prijzen.

Silvergate, dat woensdag na het sluiten van de markt winst rapporteerde, daalde donderdag bijna 15%. Dat zou overdreven kunnen zijn, aangezien de bank opmerkte dat haar stortingen in digitale valuta in het vierde kwartaal meer dan verdubbelden tot $ 5 miljard, tegen $ 2,1 miljard in het derde kwartaal. Laatste nieuws over Bitcoin online te vinden.

“2020 was een jaar van aanzienlijke groei en expansie voor ons bedrijf … nu de investeringen in digitale valuta onder de institutionele beleggersgemeenschap toenamen”, zei Alan Lane, CEO van Silvergate in een persbericht.

De CEO van Slivergate Alan Lane, tweede van rechts, wordt toegejuicht als hij luidt bij de openingsbel van de New York Stock Exchange voordat de beursintroductie van zijn bank begint, donderdag 7 november 2019. De CEO van Slivergate Alan Lane, tweede van rechts, wordt toegejuicht als hij luidt bij de openingsbel van de New York Stock Exchange voordat de beursintroductie van zijn bank begint, donderdag 7 november 2019. (AP Photo / Richard Drew)

Lane verwijst naar het feit dat spraakmakende geldmanagers zoals Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller en Anthony Scaramucci de laatste tijd allemaal bitcoin hebben omarmd.

De interesse van bekende geldmanagers is een belangrijke reden waarom Mike Venuto, portefeuillemanager van de Amplify Transformational Data Sharing ETF (BLOK), een fonds dat investeert in bitcoin- en blockchain-technologiebedrijven, eigenaar is van Silvergate.

Venuto, die ook Galaxy Digital in het fonds houdt, evenals bitcoin-mijnwerkers Riot Blockchain, Marathon Patent Group (MARA) en Hive Blockchain (HVBTF), zei dat hij op zoek is naar de pure-play-bedrijven in crypto die het meest profiteren van bitcoin’s. stijgen.

“Dit zijn meer volwassen bedrijven met echte financiële gegevens”, zei Venuto.

Hun aandelenkoersen schommelden de laatste tijd enorm, samen met bitcoin. Maar Venuto noemde de mijnwerkers de “picks and axes” van de industrie – bedrijven die het goed zouden moeten doen zolang de bitcoin-prijzen hoger blijven.

Bekijk meer

Zijn fonds bezit ook grotere blue chip-aandelen die profiteren van de stijgende vraag naar bitcoin.

Venuto houdt van Intercontinental Exchange (ICE), de moedermaatschappij van de New York Stock Exchange, omdat het ook de meerderheidsaandeelhouder is van Bakkt, een handelsplatform voor cryptofutures. Bakkt kondigde eerder deze maand aan dat het van plan is om via een fusie naar de beurs te gaan met een speciaal acquisitiebedrijf genaamd VPC Impact Acquisition Holdings.

PayPal en Square zouden grote cryptowinnaars kunnen zijn

En het fonds van Venuto investeert ook in digitale betalingsreuzen Square (SQ) en PayPal (PYPL), waarmee gebruikers nu bitcoin kunnen verhandelen. BTIG fintech-analist Mark Palmer heeft de aandelen van PayPal op donderdag geüpgraded naar een “koop”, waarbij hij de recente overstap naar crypto als belangrijkste motivatie noemde.

Palmer zei in een rapport dat de cryptocurrency-activiteiten van PayPal volgend jaar meer dan $ 1 miljard aan de jaarlijkse inkomsten van het bedrijf zouden kunnen toevoegen en dat het betalingsplatform “klaar is om een ​​leidende rol te spelen bij het bevorderen van de acceptatie van crypto” voor zowel investeerders als handelaren.

De bitcoin bonanza zou Square moeten helpen samen met MicroStrategy (MSTR), een softwarebedrijf dat onlangs furore maakte door te zeggen dat het een deel van zijn bedrijfskas in bitcoin stopte.

Deze aandelen zouden betere weddenschappen kunnen zijn voor beleggers die niet op hun gemak zijn met het delven van cryptocurrency zelf, zei Hong Fang, CEO van OKCoin, een cryptocurrency-uitwisseling.

“Kijk naar Square: veel van zijn groei komt van zijn bitcoin-activiteiten”, zei ze. “Square is nu een crypto-aandeel, om eerlijk te zijn.”

Dat is nog een reden waarom sommigen denken dat cryptogerelateerde aandelen kunnen blijven profiteren. Meer grote geldmanagers kunnen zich aansluiten bij zogenaamde moeder- en popinvesteerders en aandelen scoren in bedrijven zoals Square, PayPal en de aanstaande Coinbase IPO.

Dat maakt de recente bitcoin-piek anders dan de stijging meer dan drie jaar geleden, zei Alda Leu Dennis, algemeen partner van Initialized Capital, een risicokapitaalbedrijf met een belang in Coinbase.

“De aanloop naar bitcoin in 2017 werd meer gedreven door particuliere beleggers”, zei ze. “Nu is er een bredere acceptatie van bitcoin en investeren meer instellingen erin.”